عناب
عناب درختچه ای هست که البته در برخی مواقع ارتفاع آن حتی تا متر هم می رسد. نام علمی عناب به انگلیسی Ziziphus zizyphus است. این درختچه مانند میوه های گرمسیری مثل انبه بومی مناطق گرمسیر است.
میوه عناب در ابتدا سبز است و بعد از اینکه برسد قرمز می شود. خواص بیشمار این میوه باعث شده است که مصارف دارویی بسیار داشته باشد. میوه عناب تقریبا در پاییز می رسد و علاوه بر خواصش طعم خوبی هم دارد.
خواص عناب
تحقیقات نشان داده است که عناب می تواند از کبد در برابر برخی بیماری ها محافظت کند.مصرف میوه عناب باعث کاهش چشمگیر سطوح آنزیم های کبدی می شود. این آنزیم ها نشان می دهند که کبد چقدر آسیب بافتی دارد.
با عناب می توانید سنگ مثانه را نیز از بین ببرید. برای این کار ۳۰ عدد عناب را در یک فنجان آب بریزید و رویش آب بریزید تا خوب خیس بخورند. صبح به صورت ناشتا عناب ها را بخورید تا سنگ مثانه رفع شود. این کار را باید به مدت یک هفته انجام دهید.
یکی دیگر از خواص عناب اینست که یک آرامبخش طبیعی است و می تواند باعث قوی شدن مغز و حافظه انسان شود.همچنین مصرف عناب باعث شستشوی سلول های مغزی می شود. به وسسیله عناب می توانید بدخلقی را کم کنید.
عناب هم مانند انبه دارای خواص آنتی اکسیدان است که این ماده باعث می شود از ابتلا به سرطان پیشگیری کند. تحقیقات نشان داده است که عصاره عناب می تواند سلول های سرطان خون را مهار کند.
یکی از دیگر از دلایلی که عناب را پیشگیری کننده از سرطان می دانند اینست که حاوی ویتامین C و آنتی اکسیدان است که مانع از رشد و حرکت رادیکال های آزاد در بدن می شود که نتیجه اش پیشگیری از ابتلا به سرطان است.
یکی از فواید عناب اینست که علاوه بر اینکه می تواند جلوی پوسیدگی دندان ها را بگیرد و دندان ها را مقاوم کند می تواند برای دندان درد هم استفاده شود به این صورت که مقداری عناب پودر شده در محل درد دندان قرار دهید.
یکی از خواص عناب این است که می تواند جلوی افزایش قند خون را بگیرد. ترکیبات اتری موجود در عناب از افزایش قند خون جلوگیری می کنند. ضمن اینکه مصرف عناب می تواند قند خون ، اوره ، کراتین و … را به سطح نرمال نزدیک کند.
زیان های عناب
زیاده روی در مصرف هر ماده غذایی می تواند آسیب رسان باشد و عناب هم از این قائده مستثنا نیست. مصرف بیش از حد عناب می تواند غرایز جنسی را در فرد کاهش دهد که همین مورد باعث مشکلات زیادی در ادامه خواهید شد.
افرادی که سرمزاج هستند نباید عناب را به تنهایی مصرف کنند چون باعث نفخ شدید و تولید گاز در بدن می شود. برای رفع این نفخ البته می توانید عناب را به همراه مویز مصرف کنید. اینکار باعث می شود نفخ عناب خنثی شود.
منبع : hamdore.com/596-anab
درباره این سایت